назад

Робочі зустрічі у Драбові

27 травня 2016 року спеціалісти Золотоніського місцевого центру з надання БВПД Олег Костогриз та Владислав Круть, в смт. Драбів в рамках розширення партнерських відносин та популяризації системи БВПД, провели робочі зустрічі з заступником начальника управління праці та соціального захисту населення Драбівської РДА — Любов’ю Блохою, а також приватним нотаріусом Драбівського району – Олексієм Петраченко.

Під час зустрічей сторони обговорили шляхи становлення та вдосконалення основного завдання центрів – створення рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя шляхом належного інформування та організації надання безоплатної правової допомоги. Працівники центру надали інформаційні буклети, щодо його діяльності, де зазначено перелік категорій громадян, які мають право на БВПД, відповідно до чинного законодавства, види правових послуг, перелік галузей права, по яким надається допомога, контактні телефони та графік роботи центру. За результатами зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю, також учасники домовились про створення на базі управління праці та соціального захисту населення Драбівської РДА мобільного пункту консультування громадян.

Цього ж дня, на базі новоствореного мобільного пункту консультування, спеціалістами центру, проведено прийом громадян. Громадяни які прибули на прийом порушували питання спадкового права. На всі звернення були надані консультації відповідно до компетенції, детально визначені документи, які необхідно подати при зверненні до центру надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З метою поширення інформації про безоплатну вторинну правову допомогу, спеціалістами центру проведено заходи вуличного інформування громади смт.Драбів, шляхом роз’яснення права на безоплатну правову допомогу, порядок звернення до центру, а також були розповсюджені буклети.