назад

Робочу зустріч у Києві провели керівники центрів

SuR 2016 11 09 1Директор Регіонального центру із надання БВПД у Сумській області Олена ДЕМЧЕНКО взяла участь у робочій зустрічі керівного складу системи безоплатної правової допомоги, яка відбулася 6-8 грудня у Координаційному центрі з надання правової допомоги за сприяння уряду Канади.

Під час триденної сесії стратегічного планування команда системи БПД узагальнювала роботу системи в поточному році та обговорювала плани діяльності у майбутньому.

Андрій ВИШНЕВСЬКИЙ, директор Координаційного центру з надання правової допомоги виступив перед учасниками зустрічі, розказавши про бачення розвитку системи безоплатної правової допомоги, її місію та цінності.

На робочій зустрічі обговорювали планування діяльності системи БПД з надання правової допомоги на 2017 рік. Керівники центрів у шести групах обговорювали питання, такі, як: переорієнтація системи БПД з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей, переорієнтація системи БПД з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад за рахунок внутрішніх ресурсів системи, створення ефективної системи управління правовими знаннями та розвиток людського потенціалу правничої спільноти та партнерських мереж БПД тощо.

SuR 2016 11 09 2Олена ДЕМЧЕНКО разом із іншими керівниками центрів у рамках питання переорієнтації системи БПД з надання правової допомоги окремим фізичним особам на посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад за рахунок внутрішніх ресурсів системи шукала креативних рішень питань на такі теми: «Проведення правопросвітницьких, комунікаційних, інформативно-роз’яснювальних заходів для громад та спільнот, зокрема щодо їх прав та можливостей вирішувати правові повсякденні життєві питання у правовий спосіб, змісту основних реформ, що проводяться Урядом України та як вони впливають на життя громади і кожного її члена», «Розширення доступу територіальних громад до БПД», «Нові напрями діяльності та ефект від суттєвого збільшення наявних внутрішніх ресурсів системи БПД» тощо.

 

SuR 2016 11 09 4«Центри та бюро проводять активну роботу щодо взаємодії із місцевими громадами, зокрема, й місцевими громадськими організаціями та органами місцевого самоврядування. Ми представили презентацію нашого бачення розвитку системи в цілому на 2017 рік. Сподіваємося, БВПД у сфері взаємодії із місцевими громадами у наступному році вийде на якісно новий рівень», – зазначила Олена ДЕМЧЕНКО, директор Регіонального центру із надання БВПД у Сумській області.

SuR 2016 11 09 3

Прочитати більше про зустріч можна тут.