назад
01.10.15

Робочий виїзд Чернігівського місцевого центру до м. Городня

300915 130 вересня 2015 року директором Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимиром Бобруйком та начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оленою Михайленко було здійснено робочий виїзд до м. Городня.
В ході виїзду в приміщенні Городнянської районної державної адміністрації проведено робочу зустріч з її головою, Світланою Ященко.

Під час робочої зустрічі було роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має право та хто надає безоплатну вторинну правову допомогу. Звернуто увагу на порядок подання та порядок розгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Результатом зустрічі є домовленість з головою Городнянської районної державної адміністрації Світланою Ященко про співпрацю, організацію проведення зустрічей з вразливими категоріями населення, а також попередня домовленість щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
Для відвідувачів Городнянської районної державної адміністрації були залишені буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».
300915 2Після закінчення робочої зустрічі в приміщенні Городнянської районної державної адміністрації було проведено круглий стіл на тему: «Порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги вразливим категоріям населення». Участь у круглому столі взяли представники виконавчого комітету міської ради, місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, правоохоронних органів.
Під час круглого столу було роз’яснено поняття безоплатної вторинної правової допомоги, зазначено хто має право та хто надає безоплатну вторинну правову допомогу. Акцентовано увагу на порядок подання та порядок розгляду звернень мешканців міста Городня про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Також були наведені приклади надання безоплатної вторинної правової допомоги та надані відповіді на запитання присутніх.
300915 3300915 4Після завершення круглого столу відбулися робочі зустрічі з директором Городнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлією Висоцькою, директором Городнянського районного центру зайнятості Тетяною Захарченко, начальником Управління праці та соціального захисту населення Володимиром Криволапом та начальником Городнянського районного управління юстиції Валентиною Черненко.
300915 5Результатом зустрічей є домовленість про співпрацю та попередня домовленість щодо направлення до Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.
За результатами робочих зустрічей Чернігівським місцевим центром з надання БВПД були укладені меморандуми про співпрацю з Городнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та з Городнянським районним центром зайнятості.
Метою даних заходів є налагодження зв’язків із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги міста Городня та домовленість про подальшу співпрацю.