назад

Робота бюро правової допомоги на Закарпатті

bereznyi    З 1 вересня на Закарпатті запрацювало 13 бюро правової допомоги, які підпорядковані трьом місцевим центрам з надання БВПД – Ужгородського, Мукачівського та Хустського. Ці структурні підрозділи покликані надавати безоплатну правову допомогу, юридичні консультації та роз’яснення, доступ до електронних сервісів Мн’юсту кожному, хто цього потребує.

    Перший місяць роботи бюро засвідчив, що такі структури й справді потрібні, адже вони надають доступ до правової допомоги мешканцям краю навіть у віддалених населених пунктах.
    Так, з 1 по 30 вересня 2016 року до бюро правової допомоги в Закарпатській області звернулося 500 громадян. За цей період видано 27  доручень про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Як показує практика, до бюро правової допомоги закарпатці найчастіше звертаються із соціально-побутових питань, зокрема: соціального забезпечення, земельних, майнових, сімейних, житлових тощо.

grafik

    Для покращення доступу до правової допомоги фахівці бюро провели 31 виїзний прийом та надали адресну допомогу за місцем проживання громадян

krayn

prislip

invalid

    Також велася активна інформаційна та правопросвітницька кампанія:  працівники бюро брали участь у семінарах, проводили зустрічі із особами, які перебувають на обліку в районних центрах зайнятості, із внутрішньопереміщеними особами, учасниками АТО. Інформація про діяльність бюро була розміщена у місцевих ЗМІ, проводились флеш-моби та вуличне інформування населення.

bereznyi

svalyava

Статистичні дані роботи бюро правової допомоги за вересень 2016 року:

Бюро юрисдикції Ужгородського МЦ

Бюро юрисдикції Мукачівського МЦ

 Бюро юрисдикції Хустського МЦ