назад

Робота дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці

13754341 503003196557308 5686748087701709260 n

Фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечили роботу мобільного та дистанційного пункту доступу громадян до системи безоплатної правової допомоги.

Директор Тернопільського місцевого центру Юрій Гордєєв та заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юрій Франків консультували громадян під час роботи мобільного та дистанційного пунктів доступу громадян до безоплатної правової допомоги. Вище вказані пункти доступу утворені в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці на базі пункту доступу громадян до офіційної інформації.

Під час роботи мобільного пункту за отриманням консультацій звернулось 5 осіб з різних правових питань. Зокрема звернулась особа, яку цікавило питання припинення дії договору оренди земельного паю. Заявнику роз’яснено, що договір оренди земельного паю до закінчення кінцевого терміну його дії може бути розірваний лише в судовому порядку. Крім цього звернулась особа з питанням, чи буде підставою для позбавлення батьківських прав надання або відмова у наданні дозволу для виїзду за кордон неповнолітньої дитини. Заявнику дано роз’яснення, що підставою для позбавлення батьківських прав є виключно випадки, передбачені статтею 164 Сімейного кодексу України.

Нагадуємо, що за отримання безоплатної вторинної правової допомоги в мобільному та дистанційному пункті доступу громадян можна звертатись кожної другої середи місяця до мобільного пункту доступу в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці з 10.00 до 12.00 год., та до дистанційного пункту, який утворений на базі районних та сільських бібліотек кожної останньої п’ятниці місяця з 10.00 до 12.00 год.