назад

Робота дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у «Центрі пробації»

тальне26 жовтня 2018 року фахівцями Тальнівського бюро правової допомоги Уманського місцевого центру з надання БВПД проведено робочу зустріч з працівниками Тальнівського районного сектору з питань пробації. Обговорено шляхи реалізації Меморандуму між Державною кримінально-виконавчою службою України, Державною установою «Центр пробації» та Координаційним центром з надання БПД. 

У ході зустрічі погоджено графік роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги на базі Тальнівського РС філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області на 4 квартал 2018 року та спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості засуджених осіб щодо захисту своїх прав.

Того ж дня спеціалістами Тальнівського бюро правової допомоги спільно з керівництвом Тальнівського РС філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області проведено прийом осіб, які перебувають на обліку у районному секторі з питань пробації.

Увагу акцентовано на роз’ясненні процедури призначення допомоги по безробіттю. Клієнтам повідомлено, що допомога по безробіттю, у тому числі одноразова її виплата для організації безробітними підприємницької діяльності, надається застрахованим та незастрахованим особам, визнаним у встановленому порядку безробітними. Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013р. № 198. Порядок надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності затверджено Наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 15.06.2015р. № 613.

Допомога по безробіттю призначається центрами зайнятості за місцем перебування безробітного на обліку і виплачується в установленому порядку через банківські установи.

Відвідувачам надано консультацію щодо пакету документів, необхідних для призначення допомоги з безробіття. Це:

– заява безробітного;

– довідка (довідки) про середню заробітну плату (дохід) за останнім місцем (кількома місцями) роботи чи служби, трудової книжки, військового квитка, копії цивільно-правового договору та пред’явленням (за наявності) свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

– паспорт або інший документ, що посвідчує особу.

До державної служби зайнятості громадяни подають копії відповідних документів (трудової книжки, цивільно-правового договору про виконання робіт (надання послуг), диплома або іншого документа про освіту, довідки ІПН), які зберігаються в їхній особовій справі. Рішення про призначення допомоги з безробіття, її розмір і строки виплати, відкладення, скорочення та припинення виплати оформлюється наказом центру зайнятості, номер і дата якого заноситься до картки персонального обліку безробітного. З цим наказом безробітний має бути ознайомлений під особистий підпис у картці обліку ухвалених рішень керівництва центру зайнятості.

Присутніх поінформовано про роботу Тальнівського бюро правової допомоги, види правової допомоги, які можна отримати в бюро. Розповсюджено друковані матеріали системи безоплатної правової допомоги з контактами та адресою Тальнівського бюро правової допомоги: м.Тальне, вул. Соборна,122, тел.: (04731) 3-30-05 та єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів, цілодобово).