назад

Надання якісних правових послуг — пріоритет системи безоплатної правової допомоги

230-1Про важливість співпраці та те, чим “живе” система безоплатної правової допомоги Вижниччини та Путильщини, йшлося 31 жовтня 2018 року. Фахівці Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, представники виконавчої гілки влади, Вижницької об’єднаної територіальної громади та адвокати, які співпрацюють із системою безоплатної правової допомоги, зустрілися за круглим столом.

«Кількість звернень від громадян до Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги збільшилася на 28 %, а загалом від початку відкриття центру – удвічі. Це результат правопросвітницької роботи працівників системи безоплатної правової допомоги та надання якісних правових послуг (консультування та надання захисту порушених прав громадян), – розповіла директор Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Мацюк.

Від динаміки звернень громадян, успіхів у судових справах щодо відстоювання інтересів клієнтів системи безоплатної правової допомоги до тематики таких звернень. Найчастіше місцеві жителі звертаються до Вижницького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги з питань соціального забезпечення, спадкового, сімейного, земельного права, а також встановлення факту належності правовстановлюючих документів та родинних відносин. Із січня 2018 року почастішали звернення від осіб, які зазнали домашнього насилля.

230-2

«Варто зазначити, що завдяки співпраці з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування прийнято Програми з надання безоплатної правової допомоги, – зауважила директор Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Мацюк. – Завдяки цьому найбільш незахищені верстви населення, які користуються послугами центру, мають змогу отримати матеріальну допомогу на сплату судового збору». У 2018 році 9 громадян отримали таку допомогу на суму понад 6000 грн.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел.: (0 3730) 2-31-58, мобільний телефон: 0687422456.
Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).