назад

Робота дистанційного пункту консультування у селищі Торчин

DSC 0200 новый размерЗ метою надання юридичних консультацій, головним спеціалістом Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світланою Прус, здійснено прийом громадян у Торчинській селищній бібліотеці для дорослих 16 грудня 2016 року.

Мешканців селища Торчин поінформовано про систему безоплатної правової допомоги, розповсюджено інформаційні матеріали та надано роз’яснення з правових питань.
В основному людей цікавили питання спадкового, земельного права, пенсійного та соціального забезпечення. Одним з питань було питання щодо переліку пільг для дітей війни.
Луцький місцевий центр інформує про те, що згідно статті 1 Закону України «Про соціальний захист дітей війни», дитиною війни є особа, яка є громадянином України та якій на час закінчення (2 вересня 1945 року) Другої світової війни було менше 18 років.
Відпоідно до статті 5 того ж таки Закону України «Про соціальний захист дітей війни», дітям війни надаються такі пільги:
– право на переважне залишення на роботі при скороченні чисельності або штату працівників;
– використання чергової відпустки в зручний для них час; одержання додаткової відпустки без збереження заробітної плати строком до двох тижнів на рік;
– виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи;
– першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва та городництва;
– право на 25-відсоткову знижку при платі за користування комунальними послугами (газом, електроенергією тощо) у межах середніх норм споживання за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України;
– діти війни, які є інвалідами, мають право на стаціонарну медичну допомогу в госпіталях ветеранів війни та у військово-медичних закладах охорони здоров’я (госпіталях). Госпіталізація проводиться при відповідних показаннях та наявності вільних місць.

Довідково:
Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, контактний телефон: (0332) 770717.
Дистанційний пункт консультування розташований у приміщенні Торчинської селищної бібліотеки для дорослих за адресою: Луцький район, смт Торчин, вулиця Незалежності, 35. Графік прийому: кожна третя п’ятниця місяця з 14:00 по 16:00.