назад
03.08.17

Робота із засудженими потребує спільних зусиль

бпд1     Сьогодні, 3 серпня, під головуванням в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Нелі Продан, за участі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталії Стьопіної та начальника Хмельницького центру підвищення кваліфікації персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України підполковника внутрішньої служби Андрія Шкраби відбулась робоча зустріч.

     «У зв’язку з останніми змінами до Положення про головні територіальні управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі на головні територіальні управління юстиції покладено функцію координації соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими, яку проводять органи пробації. З метою подальшої співпраці пропоную сьогодні, в ході робочої зустрічі, обговорити найбільш важливі питання, які виникають під час робочого процесу, та шляхи налагодження спільної діяльності», розпочала Неля Продан.

IMG 8202

     Про забезпечення доступу засуджених до правосуддя розповіла Наталія Стьопіна: «Впродовж першого півріччя 2017 року до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області звернулося 253 особи, які перебувають в місцях позбавлення волі, розташованих на території нашого регіону. 172 особам було призначено адвоката для подальшого розгляду справи та захисту прав засудженого. Решта осіб потребували роз’яснення чинних норм законодавства та консультацій з правових питань».

     Заступник начальника ГТУЮ з питань державної реєстрації начальник Управління державної реєстрації Світлана Лисюк та начальник відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації Тетяна Войтко доповіли щодо державної реєстрації актів цивільного стану із засудженими особами, наголосивши, що проблеми у державній реєстрації актів цивільного стану таких осіб здебільшого відсутні.

     Заступник начальника управління державної виконавчої служби – начальник відділу примусового виконання рішень Ігор Пещанюк поінформував про показники роботи щодо стягнення заборгованості із засуджених, що відбувають покарання у виправних установах Хмельницької області.

     Останньою доповідала Олена Сахнік, перший заступник начальника центру – начальник навчального відділуполковник внутрішньої служби. Вона висловила пропозиції щодо перспектив взаємодії між управлінням юстиції, Хмельницьким центром ПКП ДКВС України та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги У Хмельницькій області.

*   *   *

     Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-149, 720-169.