назад

У Шостці обговорювали питання співпраці щодо попередження насильства в сім’ї

ShM 2017 08 03 seminar nasulstvo 13 cерпня інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна взяла участь в спільному семінарі «Основні напрямки співпраці соціальних служб та центру безоплатної вторинної правової допомоги щодо попередження насильства в сім’ї», який відбувся на базі Служби у справах дітей Шосткинської міської ради.

Під час семінару обговорювалися питання видів насильства та заходів щодо його попередження, відповідальності за вчинення насильства в сім’ї та способів захисту від нього.

Виступаючи перед учасниками заходу, Юлія Зацаринна зазначила, що у системі безоплатної правової допомоги області тема протидії насильству не є новою, відповідна правопросвітницьку роботу уже проводять фахівці місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги.

ShM 2017 08 03 seminar nasulstvo 2

«Представники місцевого центру постійно роз’яснюють з позицій законодавства учасникам цільових груп (жінкам, дітям) щодо юридичних важелі впливу на кривдника та надають поради, як запобігти та убезпечити себе від проблеми насильства у сім’ї», – акцентувала увагу спеціаліст центру.

У ході семінару сторони запропонували розробити цілісну систему спільних заходів Служби у справах дітей та місцевого центру з надання БВПД для проведення соціальної та правопросвітницької роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

«Тільки при взаємодії цих установ можливе ефективне здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї. В майбутньому така спільна діяльність сприятиме покращенню вирішенню соціальних та інших проблем кризових сімей», – зазначила головний спеціаліст Служби у справах дітей Шосткинської міської ради Лариса  Коба.

Фахову правову допомогу можна отримати звернувшись з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 17-00 до Шосткинського  місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4 тел. (05449) 7-30-94, 7-28-05. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.