назад

Робота мобільного консультаційного пункту в селі Морозовичі Іваничівського району

morozovychi 1З метою посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад, 24 жовтня 2017 року відбувся черговий виїзд мобільного консультаційного пункту у складі фахівців Іваничівського бюро правової допомоги, районного центру зайнятості, районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в село Морозовичі Іваничівського району.

Робоча група взяла участь у зборах громадян за участі посадовців та депутатів Морозовичівської сільської ради. Основною темою зустрічі стало питання надання методичної допомоги та правового супроводу процесів, що проходять у новостворених об’єднаних громадах та селах, які перебувають у процесі приєднання до ОТГ.

Голова Морозовичівської сільської ради Микола Тюхта окреслив карту правових потреб жителів села Морозовичі. Серед найактуальніших – питання реєстрації прав власності на земельні ділянки, порядку розірвання договорів оренди земельних ділянок, працевлаштування.

Начальник Іваничівського бюро правової допомоги Надія Адамович поінформувала учасників зборів про можливості реалізації права на безоплатну правову допомогу, розповіла як захистити свої спадкові права, реалізувати право на безоплатну передачу земельної ділянки та як не втратити земельну ділянку чи інше нерухоме майно. Всі охочі отримали індивідуальні юридичні консультації з питань сімейного, трудового, цивільного та земельного законодавства.morozovychi 2

Присутніх також ознайомили з новаціями Міністерства юстиції України, он-лайн-сервісами та послугами, які надаються органами державної реєстрації актів цивільного стану. Акцентували увагу на актуальних питаннях зайнятості молоді та учасників антитерористичної операції.
Крім того, у рамках правопросвітницької діяльності, з метою інформування населення про проект “Я МАЮ ПРАВО!”, проведено роз’яснювальну акцію, під час якої розповсюджено буклети “Як оформити договір оренди землі?”, “Як оформити субсидію?” та “Як вирішити спір?”.

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел. (03342) 3-80-11, е-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua
Іваничівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Іваничі, вул. Банківська, 6, тел. (03372) 2-20-19, е-mail: ivanychivske@legalaid.lt.ua