назад

Робота мобільного пункту доступу до безоплатної правової допомоги громадян в приміщенні Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки

13987178 509126109278350 633837241 o

Працівники Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечили роботу мобільного та дистанційного пункту доступу громадян до системи безоплатної правової допомоги в приміщенні Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки.

10 серпня 2016 року на базі на базі пункту доступу громадян до офіційної інформації директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Гордєєв та головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Діана Базан консультували відвідувачів під час роботи мобільного та дистанційного пунктів доступу громадян до безоплатної правової допомоги, що діють в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Одна із відвідувачів мобільного консультаційного пункту звернулась із питанням, яке стосувалось виготовлення еміграційної карти поляка. Громадянка розповіла, що в неї виникла проблема невідповідності даних архівної довідки, виданої їй у Державному архіві Львівської області та даних господарської книги, а саме різняться літери в іменах родичів. У такій ситуації Юрій Гордєєв роз’яснив, що  дані повинні обов’язково бути тотожними, оскільки у випадку неспівпадіння це слугуватиме відмовою представником консульства у прийнятті документів. Для вирішення такого питання особа повинна звернутись в суд в порядку окремого провадження для встановлення факту, що має юридичне значення.

Нагадуємо, що за отримання безоплатної вторинної правової допомоги в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці можна звертатись кожної другої середи місяця до мобільного пункту доступу з 10.00 до 12.00 год, та до дистанційного пункту, який утворений на базі районних та сільських бібліотек кожної останньої п’ятниці місяця з 10.00 до 12.00 год.

Також, отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).