назад

Робота мобільного пункту консультування в приміщенні ЦНАПу Любешівської РДА

86Bcic4RM4A23 січня 2017 року заступник начальника Любешівського бюро правової допомоги Зоряна Жилко провела прийом громадян у Центрі надання адміністративних послуг Любешівської РДА.

Під час прийому за наданням безоплатної правової допомоги звернулося четверо осіб, яких цікавили питання спадкового, сімейного, адміністративного та податкового права. Одне з таких питань стосувалося порядку обчислення та сплати податку на нерухомість. 86Bcic4RM4A
Фахівці Любешівського бюро правової допомоги інформують, що відповідно до Податкового кодексу України платниками податку є фізичні та юридичні особи, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості. База оподаткування об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності фізичної особи – платника податку, зменшується для квартири/квартир незалежно від їх кількості – на 60 кв. метрів; для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – на 120 кв. метрів; для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), – на 180 кв. метрів. Сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, встановлюють пільги з податку, що сплачується на відповідній території.

Довідково:
Любешівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Любешів, вул. Незалежності, 76, тел. (03362) 3-00-93.
Працівники бюро правової допомоги проводять прийом в Центрі надання адміністративних послуг Любешівської РДА щопонеділка з 10:00 до 12:00.