назад

Мобільний пункт консультування у Відділі з питань надання адміністративних послуг Камінь-Каширської РДА

IMG 3394 новый размер19 січня 2017 року відбувся черговий прийом громадян у Відділі з питань надання адміністративних послуг Камінь-Каширської районної державної адміністрації. Прийом проводила заступник начальника Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інна Бондар.

Під час прийому за наданням безоплатної правової допомоги звернулося четверо осіб, яких цікавили питання житлового, спадкового, договірного та соціального забезпечення. Одне з таких питань стосувалося порядку вступу в спадщину.
Фахівці Камінь-Каширського бюро правової допомоги інформують, що вступ у спадщину залежить від того, яким чином він здійснюється. Законодавець розмежовує вступ у спадщину за законом і за заповітом. Згідно норм цивільного законодавства до складу спадщини входять усі права та обов’язки, що належали спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинилися внаслідок його смерті.
Згідно статті 1221 Цивільного кодексу України місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця. Якщо місце проживання спадкодавця невідоме, місцем відкриття спадщини є місцезнаходження нерухомого майна або основної його частини, а за відсутності нерухомого майна – місцезнаходження основної частини рухомого майна.IMG 3398 новый размер
Перше, що необхідно зробити спадкоємцям, це, звичайно, звернутися до нотаріуса, який буде вести справу про спадщину та написати відповідну заяву.
Згідно статті 1270 ЦКУ для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини. Спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою.IMG 3405 новый размер

Довідково:
Камінь-Каширське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Шевченка, 8, тел. (03357) 2-23-03 (пн–пт з 9:00 до18:00).
Прийом громадян в приміщенні Відділу з питань надання адміністративних послуг Камінь-Каширської РДА працівники Камінь-Каширського бюро правової допомоги проводять щочетверга з 11:00 до 13:00.