назад

Інформування про систему БПД у Турійському районному центрі зайнятості

IMG 3819Заступник начальника Турійського бюро правової допомоги Богдан Гут взяв участь у засіданні Турійського районного координаційного комітету сприяння зайнятості, яке відбулося 19 січня 2017 року в приміщенні Турійського районного центру зайнятості.

Під час засідання було обговорено основні завдання та функції Державної служби зайнятості в умовах реформування, зокрема, підвищення якості обслуговування шукачів роботи та роботодавців, у тому числі із застосуванням сучасних методів інформаційно-роз’яснювальної роботи та інформаційних технологій, удосконалення комунікацій між учасниками ринку праці, раціонального використання фінансових ресурсів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Богдан Гут розповів присутнім про систему безоплатної правової допомоги в Україні, акцентувавши увагу на створенні та функціонуванні Турійського бюро правової допомоги. Учасників засідання поінформовано стосовно порядку надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. Богдан Гут пояснив присутнім, хто має право на безоплатну правову допомогу, які правові послуги включає безоплатна правова первинна та вторинна допомога, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням.IMG 1360
Учасників заходу було поінформовано про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», що стосуються розширенню кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.
Богдан Гут повідомив присутнім, що з метою реалізації права громадян на безоплатну правову допомогу, забезпечення доступності правової допомоги в Турійському районному центрі зайнятості діє мобільний пункт консультування, на базі якого працівники Турійського бюро правової допомоги проводять прийом громадян щопонеділка з 10:00 до 12:00.IMG 3814
Також в приміщенні Турійського районного центру зайнятості працівники Турійського бюро правової допомоги поінформували безробітних про систему безоплатної правової допомоги в Україні та розповсюдили інформаційні буклети.

Довідково:
Турійське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт.Турійськ, вул. Луцька, 23, тел. (03363) 2-23-86 (пн–пт з 9:00 до 18:00).
Турійський районний центр зайнятості знаходиться за адресою: смт.Турійськ, вул. Луцька, 22, тел. (03363) 2-13-89