назад

РОБОТА МОБІЛЬНОЇ ТОЧКИ ДОСТУПУ ДО БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ В ТАРАЩАНСЬКОМУ РАЙОНІ

    25.10.2018, на виконання спільного наказу Головного територіального управління юстиції у Київській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, проведено роботу мобільної точки доступу у сільських радах с. Чернин та с. Крива Таращанського району Київської області.

    До мобільної точки доступу звернулось 18 осіб з наступних питань: виконання судових рішень (2), з сімейних питань (1), спадкового права (3), житлового права (3), соціального забезпечення (7), земельного права (2).
    Усім присутнім було надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.
    Також під час заходу розповсюджено інформаційні матеріали, зокрема плакати, буклети та брошури щодо проекту «Я МАЮ ПРАВО» для розміщення у приміщеннях установ і для проведення інформування мешканців сіл про безоплатну правову допомогу.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Разом з тим, по закінченню заходу у вище вказаних населених пунктах, службові особи провели спільний правопросвітницький захід для працівників та підопічних Комунального закладу Київської обласної державної адміністрації «Таращанський геріатричний пансіонат», який надає послуги із забезпечення проживання для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які не мають можливості самостійно пересуватися.

 

 

 

 

 

 

 

 

    Даний захід був спрямований на забезпечення прав підопічних та працівників закладу, зокрема, щодо можливостей отримання безоплатної правової допомоги, роз’яснення законодавства у сфері соціального захисту, пенсійного забезпечення та здійснено інформування присутніх на заході щодо основних напрямів та завдань проекту «Я МАЮ ПРАВО».

 

 

 

 

 

 

 

 

    Роботу мобільних точок доступу забезпечено: начальником Таращанського бюро правової допомоги Поліщуком Романом Анатолійовичом, начальником Таращанського районного відділу ДВС ГТУЮ у Київській області Лисаченко Лілією Андріївною, начальником районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Київській області Дмитренко Тетяною В’ячеславівною, головним спеціалістом Таращанського відділу з обслуговування громадян Білоцерківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Київської області Степаненко Інною Василівною.