назад
31.08.17

Робота «мобільної точки доступу» у Маловулизькій сільській раді

 

31 08 2017 329 серпня 2017 року «мобільна точка доступу» до безоплатної правової допомоги працювала у Маловулизькій сільській раді Вінницького району. Фахівці надали 11 правових консультацій щодо порядку розірвання договору оренди земельної ділянки, порядку отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства та механізм узаконення самочинного будівництва.

Мобільна група консультування складалася із директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Марини Лукіянової, начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Юрія Круголя, та начальника Тиврівського бюро правової допомоги Ярослави Мачай. Учасники групи надали інформацію щодо захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю та розповіли про можливість оперативного отримання безоплатної правової допомоги. Звернули увагу на необхідність швидко та ефективно реагувати на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення земель та майна.31 08 2017 4

Фахівці надали правові консультації з таких питань:

  • порядок розірвання договору оренди земельної ділянки;
  • порядок отримання земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства;
  • механізм узаконення самочинного будівництва;
  • визнання права власності на будинок;
  • порядок отримання права власності на земельний пай;
  • порядок спадкування за законом.

Робота «мобільних точок доступу» забезпечується відповідно до доручення Міністра юстиції України від 09 серпня 2017 року №102/1/48-17 та доручення Координаційного центру з надання правової допомоги від 10 серпня 2017 року №29-2327 та розробленого графіку, з яким можна ознайомитись тут.

По закінченню зустрічей фахівці системи безоплатної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області провели вуличне інформування на тему «Я маю право». Інформуючи громадян про їх права, кожному надавалися буклети та інформаційні матеріали.

Довідка:

Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82;

Тиврівське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Вінниця, вул. Порика, 29;

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області: смт Тиврів, вул. Шевченка, 5.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106