назад
17.08.17

Робота «мобільної точки доступу» у Якушинецькій сільській раді

17 08 2017 317 серпня 2017 року «мобільна точка доступу» до безоплатної правової допомоги працювала у Якушинецькій сільській раді Вінницького району. Фахівці надали безоплатну правову допомогу з питань передачі права власності на землю. Також, інформували населення про захист речових прав на землі сільськогосподарського призначення та попередження рейдерських захоплень земель.

Мобільна група консультування складалася із заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Сергія Фролова, в.о. начальника, першого заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області Тетяни Вінницької, заступника начальника відділу правової інформації та консультацій Вінницького місцевого центру Вадима Думанського та спеціалістів ГТУЮ у Вінницькій області. Учасники групи надали інформацію щодо захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю та розповіли про можливість оперативного отримання безоплатної правової допомоги. Звернули увагу на необхідність швидко та ефективно реагувати на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення земель та майна.

17 08 2017 4

Також, з метою надання правових роз’яснень, мобільна група консультування проводила прийом громадян в Центрі надання адміністративних послуг виконкому Якушинецької сільської ради. З цікавим питанням звернувся чоловік щодо передачі майна внуку. Фахівці надали йому повний перелік способів здійснення відчуження майна та роз’яснили порядок звернення до бюро правової допомоги та Вінницького місцевого центру з надання БВПД.

17 08 2017 1

Робота «мобільних точок доступу» забезпечується відповідно до доручення Міністра юстиції України від 09 серпня 2017 року №102/1/48-17 та доручення Координаційного центру з надання правової допомоги від 10 серпня 2017 року №29-2327 та розробленого графіку, з яким можна ознайомитись тут.

По закінченню зустрічей фахівці системи безоплатної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області провели вуличне інформування на тему «Я маю право». Інформуючи громадян про їх права, кожному надавалися буклети та інформаційні матеріали.

17 08 2017 2

Довідка:

Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82;

Вінницький місцевий центр з надання БВПД працює за адресою: м. Вінниця, вул. Порика, 29;

Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106