назад

Робота мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги

DSC 0504На виконання доручення Міністра юстиції України Павла Петренка від 09.08.2017 №102/1/48-17, з метою забезпечення захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю та оперативного надання безоплатної правової допомоги, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області та Головним територіальним управлінням юстиції у Волинській області розроблено та затверджено Графік роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги в населених пунктах та сільськогосподарських підприємствах Волині.

Зокрема, для забезпечення роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги на території Волинської області, передбачено упродовж періоду з 15 серпня по 10 жовтня поточного року здійснити 15 виїздів робочих груп.

DSC 0488

22 серпня 2017 року на території Луцького району забезпечено роботу мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги за участю: начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика, заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Євгенія Блащука, начальника відділу правової інформації та консультацій Луцького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Катерини Олійник, головного спеціаліста відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Головного територіального управління юстиції у Волинській області Володимира Луньо. Цього дня, учасники робочих груп працювали у Підгайцівській, Лищенській та Романівській сільських радах Луцького району.

DSC 0492

DSC 0496

Так, Валентин Кухарик ознайомив громадян з роботою юстиції у Волинській області щодо запровадження новацій у сфері державної реєстрації, діяльності з інших напрямків та просвітницького проекту Міністерства юстиції “Я маю право!”. Євгенієм Блащуком зосереджено увагу присутніх на розвитку безоплатної правової допомоги в Україні. Зокрема приділено увагу проблемним питанням у земельному законодавстві. Учасники робочої групи обговорили з керівництвом сільських рад, представниками СГ ТзОВ «ГорАгро», СГ ТзОВ «Лище», СГ ТзОВ «Романів» та іншими громадянами, які прибули на зустріч, питання захисту речових прав на землі сільськогосподарського призначення, надали роз’яснення у сфері антирейдерського законодавства, а також відповіли на інші правові питання, які цікавили громадян.DSC 0507

DSC 0510