назад

Співпраця системи БПД та органів адвокатського самоврядування з метою покращення якості надання правових послуг

gol

Сьогодні, 23 серпня, у Рівному відбувся круглий стіл, організований Регіональним центром з надання БВПД, Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури та Радою адвокатів Рівненської області.

Під час вступного слова директор Регіонального центру Василь Овдіюк поінформував присутніх про стан надання безоплатної правової допомоги на Рівненщині,  статистику видачі доручень, а також про якість надання БВПД як адвокатами, які співпрацюють з Регіональним і місцевими центрами, так і працівниками цих центрів та бюро правової допомоги.

1

Голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Рівненської області Світлана Сурікова, в свою чергу, розповіла про стан розгляду заяв про неякісне надання правової допомоги адвокатами області та, зокрема, тими, які співпрацюють з центрами з надання БВПД.

Особливу увагу Світлана Сурікова приділила питанню залучення адвокатів до проведення окремої процесуальної дії.

Окрім того, адвокати схвально сприйняти новину про затвердження Постанови Кабінету Міністрів щодо підвищення оплати адвокатських послуг з 1 січня наступного року вдвічі, а також про удосконалення умов проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД.

2

Варто також зазначити, що адвокати наголосили на необхідності розроблення загальнодержавних стандартів адвокатської діяльності з метою покращення якості надання правової допомоги.

Під час проведення круглого столу також обговорювалося питання створення офісів громадського захисту. Зокрема, після ознайомлення з проектом контракту, який повинен укладатися з адвокатами, учасники заходу заявили про його невідповідність вимогам діючого законодавства.

На завершення круглого столу адвокати високо оцінили діяльність системи безоплатної правової допомоги, зазначивши про необхідність удосконалення та внесення змін щодо певних аспектів діяльності системи загалом.

3

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).