назад

Робота Регіонального центру впродовж 21 – 27 вересня 2015 року

ss1Впродовж тижня Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області було видано 72 доручення адвокатам, з яких 20 для здійснення захисту затриманим особам, 1 для проведення окремої процесуальної дії та 51 для захисту за призначенням згідно постанови слідчого та ухвали суду у кримінальному провадженні.

Зареєстровано фінансові зобов’язання по програмі 3603030 «Оплата послуг та відшкодування витрат адвокатів з надання безоплатної вторинної правової допомоги» на суму 35092,64 грн.

Державною казначейською службою України проведено оплату за надані послуги адвокатів за актами виконаних робіт, складеними впродовж вересня 2015 року у сумі 85673,66 грн.

Проведено оплату життєдіяльності Центру, а саме: інтернет-зв’язку за вересень – 1056,00 грн; телефонного зв’язку за серпень – 352,87; оренди приміщень за вересень – 412,28 грн; теплового приєднання за вересень – 380,77; водопостачання за вересень – 26.57 грн; електронних ключів та програми здачі податкової звітності – 1692,00 грн

Події Центру:
21 та 22 вересня директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Ігор Микитин взяв участь 3-му семінарі перспективних досліджень НАТО «Роль жінок і гендерної політики у врегулюванні збройного конфлікту в Україні. Впровадження Резолюції Ради Безпеки ООН № 1325 «Жінки. Мир. Безпека» і пов’язаних Резолюцій», на сесії яких розглядались питання Різного впливу збройного конфлікту в Україні на чоловіків та жінок: застосовуючи гендерну перспективу; Впровадження Резолюції Ради Безпеки ООН № 1325 та пов’язаних Резолюцій в Україні: огляд розробленого Національного плану дій «Жінки, мир, безпека» на період до 2019 року; Жінки як агенти змін: посилення участі жінок у прийнятті рішень та вм роботі з питаннями безпеки в Україні. 
22 вересня 2015 року в конференц-залі готелю Швейцарський за ініціативи Львівського відокремленого осередку підрозділу ВГО «Об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» та за підтримки Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області відбувся круглий стіл, на якому обговорювалися шляхи співпраці між адвокатурою (самоврядні адвокатські об’єднання) та державою (регіональні та місцеві центри безоплатної вторинної правової допомоги, суди, органи юстиції).

Наталія Мелян, адвокат та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області ознайомила учасників Круглого столу про більш як річний досвід реалізації Стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальному процесі та їхній позитивний вплив на реалізацію основних завдань кримінального провадження а також рівень надання правової допомоги адвокатами.