назад

Робота виїзного соціального офісу у селах Заліси та Гута Ратнівського району

7CT6N9JRyLQЗ метою спрощення доступу сільських мешканців до правової допомоги, 7 грудня 2016 року працівники Ратнівського бюро правової допомоги спільно з працівниками управління соціального захисту населення та представником управління Пенсійного фонду України в Ратнівському районі провели виїзний прийом мешканців сіл Заліси та Гута.

Під час прийому громадян цікавили в основному соціальні питання, зокрема, призначення та виплата державних допомог, пенсійне забезпечення, соціальний захист сімей та призначення субсидії.
Зокрема, стосовно умов призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами спеціалісти Ратнівського бюро правової допомоги інформують, що відповідно до п. 5 Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми» допомога у зв’язку з вагітністю та пологами призначається:
1) якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через шість місяців з дня закінчення відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами, і виплачується жінкам за весь період відпустки, тривалість якої становить 70 календарних днів до пологів і 56 (у разі ускладнених пологів або народження двох чи більше дітей – 70) календарних днів після пологів. Жінкам, віднесеним до 1-4 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, допомога виплачується за 180 календарних днів зазначеної відпустки (90 – до пологів і 90 – після пологів). Допомога обчислюється сумарно та призначається жінкам у повному обсязі незалежно від кількості днів відпустки, фактично використаних до пологів. У разі ускладнених пологів зазначена допомога донараховується на підставі довідки встановленого зразка, виданої лікувально-профілактичним закладом. У разі народження мертвої дитини допомога у зв’язку з вагітністю та пологами виплачується на загальних підставах, а у разі викидня – не виплачується;
2) особам, які усиновили чи взяли під опіку дитину протягом двох місяців з дня її народження, допомога призначається за період з дня усиновлення чи встановлення опіки і до закінчення 56 календарних днів (70 календарних днів у разі одночасного усиновлення чи встановлення опіки над двома і більше дітьми, 90 календарних днів – для жінок, віднесених до 1-4 категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи).

D1S2YHNduUA

Довідково:
Ратнівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Ратне, вул. Каштанова, 24 ( 3-й поверх), тел. (03366) 2-15-76.