назад

Робота з адвокатами, алгоритм чергування та якість надання безоплатної правової допомоги у Регіональному центрі

28.03.2016    3Про це йшлося у понеділок, 28 березня, на зустрічі, яка відбулася в рамках оцінки української системи безоплатної правової допомоги у кримінальних провадженнях у світлі стандартів Ради Європи. Оцінка здійснюється Проектом «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» за фінансового сприяння Уряду Данії.

За результатами оцінки буде складено та оприлюднено звіт із рекомендаціями для вдосконалення системи БПД та якнайкращого спрямування підтримки Радою Європи.

Зустріч відбулася між радником з правових питань Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» Ольгою Дубінською та національним консультантом Ради Європи, експертом центру політико-правових реформ Олександром Банчуком, директором Регіонального центру з надання БВПД у Житомирській області Олександром Гербедою та заступником директора Наталією Радушинською, начальником відділу організації надання БВПД Олегом Врублевським, головним бухгалтером Регіонального центру Ольгою Березовською.

На початку зустрічі Олександр Гербеда наголосив на тому, що всі директори місцевих центрів у Житомирській області є адвокатами. Безумовно, це позитивно впливає на роботу Центрів.

«На мою думку, на сьогодні є потреба збільшувати кількість адвокатів та проводити додаткові конкурси з відбору», – зауважив директор Регіонального центру.

Наталія Радушинська ознайомила Ольгу Дубінську та Олександра Банчука з процесом проведення конкурсу з відбору адвокатів, наголосивши на основних критеріях, за яким відбираються адвокати для роботи з Регіональним центром з надання БВПД.

Жваве обговорення учасників зустрічі стосувалося питання розподілу справ та чергування адвокатів. Олег Врублевський розповів про алгоритм дій чергових Центру під час видачі доручень адвокатам.

За словами Ольги Березовської: «У Центрі працює налагоджена система роботи з адвокатами в частині вчасного подання ними звітів у місцеві центри та передачу їх до Регіонального центру для подальшої виплати винагороди за роботу».

Ольга Дубінська, радник з правових питань Проекту, також відзначила, що питання БПД залишається на увазі Ради Європи. Сприяння подальшому розвитку системи надаватиметься, зокрема, в межах Проекту «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що впроваджується за фінансування Уряду Данії.

«Надану під час зустрічі інформацію буде опрацьовано для підготовки звіту за результатами оцінки системи БПД. Звіт буде оприлюднено, орієнтовно, в червні 2016 року», – підсумував національний консультант Ради Європи, експерт центру політико-правових реформ Олександр Банчук.