назад

Робота з суб’єктами пробації


01 липня 2019 року на виконання меморандуму про співпрацю між Золотоніським місцевим центром з надання БВПД та Драбівським районним сектором філії ДУ «Центр пробації» у Черкаській області (далі – сектор), фахівець Драбівського бюро правової допомоги (далі – бюро) Сергій Михлик спільно з інспектором сектору Юлією Старухою провели лекцію на тему: «Відповідальне батьківство»  для осіб, які відбувають покарання, не пов’язане з позбавленням волі.
Під час лекції присутніх поінформовано про права та обов’язки батьків щодо своїх дітей. Акцентовано увагу на тому, що виховання в сім’ї є першоосновою розвитку особистості дитини і батьки несуть за це відповідальність. Батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний, моральний розвиток, забезпечувати здобуття повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя. Забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини, фізичні покарання, а також застосування інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини.Учасники заходу дізналися, що розмір аліментів на утримання неповнолітньої дитини не може бути меншим 50% прожиткового мінімуму, для дитини відповідного віку.
У 2019 році прожитковий мінімум на дітей віком до 6 років становить:
з 01 липня — 1699 грн.;
з 01 грудня — 1779 грн.
Віком від 6 до 18 років:
з 01 липня — 2118 грн.;
з 01 грудня — 2218 грн.
Суб’єктів пробації ознайомлено з обмеженнями, які застосовуються до неплатників аліментів: штрафні санкції від 20 до 50 відсотків від суми боргу, заборона виїжджати за кордон, керувати автомобілем, користуватися зброєю, полювати тощо.
Присутні отримали тематичні інформаційні буклети Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та системи безоплатної правової допомоги в Україні.
Наприкінці зустрічі спеціаліст бюро забезпечив роботу дистанційного пункту доступу до БПД у приміщенні Драбівського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» та надав особисті консультації особам, що перебувають на обліку.