назад

{module sud_poz}

29 грудня 2017 року на офіційному веб-сайті Президента України оприлюднено Указ №452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах», яким ліквідовано Апеляційний суд Миколаївської області та утворено Миколаївський апеляційний суд в апеляційному окрузі, що включає Миколаївську область, з місцезнаходженням у місті Миколаєві.

Звертаємо увагу, що відповідно до абзацу 3 пункту 3 Перехідних положень Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (№ 1402-VIII від 2 червня 2016 року, зі змінами) апеляційні суди, утворені до набрання чинності цим Законом, продовжують здійснювати свої повноваження до утворення апеляційних судів у відповідних апеляційних округах. Такі апеляційні суди у відповідних апеляційних округах мають бути утворені та розпочати здійснювати правосуддя не пізніше трьох років з дня набрання чинності цим Законом.

Крім того, відповідно до частини 6 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

Враховуючи зазначене, Апеляційний суд Миколаївської області продовжує здійснювати свої повноваження до початку роботи новоутвореного суду.