назад
26.05.16

Розпочалися оціночні сесії канадських експертів у рамках ініціативи «Адвокат майбутнього»

main pic25 травня в рамках візиту канадських експертів до України відбулася низка перших зустрічей представників Канадського бюро міжнародної освіти та Канадської асоціації юристів з українськими адвокатами, представниками органів самоврядування та керівниками адвокатських об’єднань.

Основна мета візиту канадських експертів – проведення оціночних сесій та збір інформації з метою підготовки ініціативи «Адвокат майбутнього» (The Lawyer of Tomorrow). У межах ініціативи буде реалізована програма професійної підготовки адвокатів, яка включатиме освоєння навичок, так званих “soft skills”, які стануть у нагоді у роботі кожного адвоката та підсилять рівень їх професійної підготовки в цілому.

 13254640 1201874413185837 6551153374798716764 o

Від канадської сторони участь у зустрічах взяли Кімберлі Інксатер (Kimberly Inksater), керівник міжнародних програм Канадської асоціації юристів (СВА) та Сара МакКензі (Sarah MacKenzie), юрист-координатор із законопроектної роботи та розробки реформ в СВА, а також представники проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» – директор проекту Лариса Бізо, менеджер проекту Оксана Кікоть та керівник групи експертів Іванна Ібрагімова.

sara

Канадські юристи цікавилися станом правової системи в країні в цілому та якістю правозастосування, навичками, які вимагаються під час доступу до професії, та наявними можливостями підвищення кваліфікації адвокатами.

«Приємно відзначити відкритість українських колег та готовність до співпраці. Інформація, яку ми отримали впродовж першого дня оціночних сесій, є дуже корисною та, безперечно, буде використана у нашій роботі. Ми дізналися про виклики, які стоять перед адвокатами, стан юридичної професії в Україні, вимоги до надання юридичних послуг та потреби у професійному розвитку адвокатів», – зазначила Кімберлі Інксатер.

kimberly

«Дискусії, в яких ми брали участь сьогодні, свідчать про те, що дотримання принципу верховенства права є основою для забезпечення високого професійного рівня надання правової допомоги клієнтам. Ми дуже цінуємо можливість зробити внесок у розвиток професійної спільноти адвокатів, що сприятиме покращенню доступу до правосуддя в Україні», – зазначила Лариса Бізо.

Серед інших необхідних навичок адвокати називали особливості організації адвокатської діяльності, знання основ господарської діяльності, фінансів та ведення бізнесу, медіаційні процедури та техніки проведення переговорів, комунікацію зі ЗМІ, вдосконалення презентаційних якостей, зокрема, публічних виступів та ораторського мистецтва, проектний менеджмент, власне позиціонування на ринку як професіонала, глибоке розуміння загальної етики та етичних правил поведінки адвоката.

2636

ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» на зустрічах у рамках місії представила її голова правління Вікторія Мітько. Вона розповіла канадським експертам про громадську організацію, її цінності, статутні цілі та завдання, потенційні можливості. Зокрема, за словами Вікторії Мітько, є три основні цілі, які ставить перед собою ГО: розвиток професійної спільноти задля підвищення якості безоплатної правової допомоги, підвищення правової спроможності громадян, посилення гарантій адвокатської діяльності. «Адвокат, в силу свого призначення в державі і суспільстві, забезпечує доступ громадян до правосуддя і захист їх прав, і може змінити ставлення до поки що декларативного принципу верховенства права, закріпленого в Конституції України. Для цього, крім наявності знань у сфері матеріального та процесуального права, він повинен бути носієм цінностей професії, володіти лідерськими навичками, умінням ефективно комунікувати, ставити цілі та досягати їх», – зазначила вона. Вікторія Мітько переконана, що співпраця в рамках ініціативи «Адвокат майбутнього» допоможе сформувати нові погляди адвокатської спільноти та професію адвоката як самих адвокатів, так і суспільства в цілому.

2632

Візит канадських експертів організовано за підтримки проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”.

ДОВІДКОВО

Ініціатива «Адвокат майбутнього» (The Lawyer of Tomorrow) буде реалізовуватися за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти та фінансується Урядом Канади. Ініціатива «Адвокат майбутнього» передбачає співпрацю між Канадським бюро міжнародної освіти, Асоціацією правників України (АПУ),  ГО “Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу” за експертної підтримки Канадської асоціації юристів (CBA) з метою розробки та реалізації програми професійної підготовки адвокатів, спрямованої на розвиток навичок з надання правової допомоги й адвокації для підтримки довгострокового розвитку професійної юридичної спільноти, правової допомоги та реформ у сфері правосуддя в Україні.

2633

2645

13248535 1201874423185836 421204806466918869 o


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook       YouTube YouTube       Google Google+  тTwitter