назад

Розпочато роботу мобільних консультативних пунктів по захисту права власності

zemlya zakon15 серпня 2017 року з метою забезпечення захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу, проведення ефективної інформаційно-роз’яснювальної роботи в м. Ічня та в смт Парафіївка Ічнянського району працював мобільний консультативний пункт.

Виїзні заходи пройшли за участі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірини Протченко, начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олега Трейтяка, начальника відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Дмитра Онищенка, головного спеціаліста відділу «Ічнянське бюро правової допомоги» Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олени Кисиленко.

Поспілкуватися з правниками виявили бажання представники органів місцевого самоврядування, підприємств-агровиробників, зацікавлені в питаннях орендного законодавства власники та користувачі земельних ділянок.

Керівник територіального управління юстиції Олег Трейтяк анонсував присутнім діяльність мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги з питань захисту прав землевласників та землекористувачів Чернігівської області на період з серпня по жовтень цього року. Розповів про способи захисту права власності від рейдерських захоплень, оперативні заходи по захисту прав землевласників і землекористувачів. Окремо поінформував аудиторію про старт загальнонаціонального просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО».

Ірина Протченко говорила про загальні аспекти надання безоплатної правової допомоги, діяльність Регіонального, місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відповідних бюро.

Мешканців Ічнянщини цікавили питання механізмів отримання земельних ділянок у власність та користування, припинення права власності, виділення паїв, щодо яких громадяни не одержали сертифікати та мають статус невитребуваного паю, оформлення спадкових прав за спільним заповітом подружжя, соціальних виплат учасникам АТО та ін.