назад
24.10.22

Розпочався другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються до надання БВПД

Координаційний центр з надання правової допомоги завершив прийняття заяв від претендентів на конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, в 15-ти областях України.

Всього з 20 вересня по 20 жовтня 2022 року було подано 610 заяв про участь у конкурсі. Найбільше заяв надійшло від адвокатів у Київській області – 127. В Одеській області 86 претендентів, Дніпропетровській – 63, Полтавській – 58.

Після перевірки на відповідність вимогам надісланих копій документів і відомостей про адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України, допущено до подальшого проходження дистанційного курсу 610 адвокатів.

З 25 жовтня 2022 року розпочинається наступний етап – проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги». Всі адвокати, які допущені до цього етапу, отримають посилання на дистанційний курс та дані для входу (логін та пароль), які будуть зазначені в електронному повідомленні Координаційного центру з надання правової допомоги, що надійде на електронну пошту претендента.

Після проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги» претенденти мають виконати тестові завдання, що оцінюються автоматично.

Контакт для зворотного зв’язку з адвокатами щодо проходження дистанційного курсу:

Завада Ростислав Володимирович, начальник відділу розвитку інформаційних ресурсів управління професійного розвитку, експертного діалогу та інновацій у сфері права та доступу до правосуддя Координаційного центру з надання правової допомоги

rostyslav.zavada@legalaid.gov.ua

pravokator@legalaid.gov.ua

Нагадаємо, відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 19.09.2022 р. № 2164/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях» Координаційний центр з надання правової допомоги проводить з 20 вересня по 2 грудня 2022 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги в вищевказаних областях.