назад

Розпочався Всеукраїнський тиждень права

IMG 1b06fe664b3269dca59da4406e538b80 V4 грудня 2017 року в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, директор Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимир Бобруйко спільно з головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Оксаною Мурашко завітали до загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 21 Чернігівської міської ради.

Метою зустрічі було проведення лекції на тему «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх», а також «Права та обов’язки учнів».

Як зазначила Оксана Мурашко, особливістю криміногенної ситуації в підлітковому середовищі є зміна її структури в бік зростання корисливих злочинів. Найпоширенішими злочинами залишаються крадіжки, тобто майнові злочини, які складають більшість серед усіх злочинів, скоєних підлітками. Значною мірою на стан оперативної ситуації впливає незайнятість населення та трудова міграція.IMG 0aedc92e7623833602b36e13712227aa V

Основними причинами вчинення неповнолітніми протиправних дій є недостатній життєвий досвід, схильність до наслідування дорослих, не завжди позитивний вплив на дітей оточуючого середовища, намагання звільнитися від опіки з боку батьків, віра в безкарність, недостатній рівень самокритичного ставлення до власних вчинків, хибна оцінка складних життєвих ситуацій, вживання спиртних напоїв чи наркотичних речовин, безконтрольність з боку влади. Дуже важливим на сьогоднішній день, є превентивне виховання неповнолітніх.

Окрім того, працівники центру ознайомили всіх присутніх з діяльністю Чернігівського місцевого центру з надання БВПД та з правопросвітницьким проектом Міністерства юстиції “Я МАЮ ПРАВО!”, розповсюдили інформаційні буклети та друковані матеріали, а також контакти центру.

За правовою допомогою звертайтесь до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Чернігів, пр-т Миру, буд. 49-а, тел: (0462) 77-51-68.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.