назад

Розроблено програму правової освіти на 2017-2018 роки

26-1Для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги, Заставнівським бюро правової допомоги було розроблено Програму правової освіти та надання безоплатної правової допомоги на 2017-2018 роки.

08 листопада 2017 року Програму правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню міста Заставни на 2017-2018 роки було затверджено. Під час засідання сесії Заставнівської міської ради начальник Заставнівського бюро правової допомоги Василь Данищук поінформував присутніх про мету програми. Він також надав обґрунтування шляхів реалізації заходів, що передбачені цією програмою, окреслив основні завдання та очікувані результати її виконання.

Фахівець системи безоплатної правової допомоги визначив основні проблеми, на розв’язання яких спрямовується ця програма. Василь Данищук звернув увагу присутніх на запровадження системи управління та контролю за виконанням правової освітиі не лише.

Завдяки Програмі правової освіти та надання безоплатної правової допомоги на 2017-2018 роки заплановано реалізувати одразу кілька завдань. Зокрема забезпечити розвиток правової освіти жителів міста Заставни; спростити та розширити доступ до безоплатної правової допомоги для соціально вразливих верств населення. Також заплановано провести інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед:суб’єктів права на безоплатну правову допомогу; адвокатів; органів, уповноважених здійснювати затримання, арешт чи взяття під варту осіб; органів місцевого самоврядування; органів виконавчої влади та громадських організацій щодо державної політики у сфері надання безоплатної правової допомоги та інше.

І що важливо – такі програми допоможуть підвищити загальний рівень правової культури та вдосконалити систему правової освіти жителів міста Заставна.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

Звернутися по допомогу до фахівців Заставнівського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Заставнівський район, м.Заставна, вул. Д. Галицького, 1а. Телефон: (0 3737) 3-11-87.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).