назад

12742150 454249998099295 8698499248377109493 nПрацівники Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводять прийоми громадян та інформаційну роботу для налагодження співпраці з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги громадян .

01 березня 2016 року заступник директора місцевого центру Ольга Галанчак та начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Галина Концограда провели роботу по організації мобільного консультаційного пункту у Чортківській військовій частині А/1915 за участі командира Чортківської військової частини, підполковника Анатолія Вівсяного та військовослужбовців.

Працівники місцевого центру повідомили, що на безоплатну правову допомогу мають право особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (в тому числі учасники АТО). Згідно пункту 19 частини першої статті 6 цього Закону  учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані) та працівники Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці, працівники Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції, а також працівники підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення у порядку, встановленому законодавством.

Військовослужбовців проінформовано про діяльність громадських організацій, які діють на території району та в обласному центрі, що надають правову допомогу учасникам АТО:

ГО “Гельсінська ініціатива — ХХІ”, а/с №12, м.Чортків, тел.(067)3548186;

ТОГО «Справа честі», вул.Митрополита Шептицького,5б (2 пов.), м.ТернопільЮБ, тел. (096)0340694;

Громадська приймальня УГСПЛ, вул. Живова,11 оф.903, м.Тернопіль, тел. (0352)25 28 60.

Фахівці місцевого центру залишили у військовій частині інформаційні матеріали з координатами центру: вул. Шевченка, 54, м. Чортків, контактний номер: (03552)20950).

12795464 454249974765964 1124187020645911355 nТакож, 1 березня у приміщенні місцевого центру директором Марією Гамбаль проведено прийом громадян спільно з начальником відділення державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Чортківського міськрайонного управління юстиції у Тернопільській області Ольгою Брунарською. За отриманням консультації звернувся громадянин з питанням стосовно внесення змін до актового запису щодо національності. Внести зміни до актового запису в досудовому порядку виявилось неможливо, тому в місцевому центрі прийнято звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, як особі, чий сукупний дохід сім’ї нижче суми прожиткового мінімуму (згідно ст.12 Закону «Про безоплатну правову допомогу»), для подальшого надання правових послуг у вигляді складення відповідного позову та представлення інтересів клієнта у суді.

З метою поширення інформації щодо безоплатної правової допомоги серед жителів найвіддаленіших населених пунктів Борщівського району завідуючі поштових відділень отримали інформаційні буклети з контактними даними місцевого центру.

Нагадуємо, що Чортківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Чортків , вул. Шевченка, 54. До центру за отриманням якісної правової допомоги  можуть звертатися жителі Борщівського, Бучацького, Гусятинського,  Заліщицького Монастириського,  Чортківського районів Тернопільської області.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги – змін в законодавстві, уточнити категорії осіб, що мають право на безоплатну правову допомогу та інші можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).