назад

Розширюємо коло партнерів системи БПД на Сумщині

Співпраця з партнерами системи безоплатної правової допомоги сприяє успішній реалізації важливих проектів в регіоні, залученню ширшої аудиторії для проведення правопросвітницьких заходів у громадах, популяризації сервісів та новацій, які пропонують громадянам центри та бюро правової допомоги. Така взаємодія відтепер можлива і між Регіональним центром з надання БВПД у Сумській області та  Клінічним пологовим будинком Пресвятої Діви Марії, між якими укладено договір про співпрацю в обличчі очільниць установ Олени Демченко та Ольги Чирви.

Під час підписання договору про співпрацю сторони домовилися про такі основні напрями взаємодії:

  • організація спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості працівників і пацієнтів Клінічного пологового будинку Пресвятої Діви Марії шляхом проведення інформаційних зустрічей, засідань «круглих столів» та інших заходів;
  • реалізація інформаційної кампанії «Відповідальне батьківство»;
  • надання фахівцями системи безоплатної правової допомоги консультацій та роз’яснень з правових питань (первинна правова допомога) працівникам та пацієнтам Пологового будинку;
  • розміщення відповідної друкованої продукції в приміщеннях Пологового будинку та розповсюдження інформаційних правових матеріалів серед відвідувачів та медичного персоналу Пологового будинку.

 «На базі пологового будинку функціонує школа відповідального батьківства, тому дуже доречно, що саме тут наші юристи проводять правопросвітницькі заходи для майбутніх батьків й надають їм актуальну правову інформацію. Також не менш важливим є правопросвітництво й надання первинної правової допомоги й медичному персоналу закладу. Тож, упевнена наша співпраця є необхідною й сприятиме розвитку правоосвіченості громадян», – зазначила директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.