назад

Роз’яснювальна робота щодо системи БВПД в Коростені

02.11.2015 meetings Korosten1 грудня. відбулась робоча зустіч співробітників Коростенського МЦ із директором професійно-технічного училища №16 м.Коростеня Синицьким О.П., під час якої було надано інформацію про роботу Коростенського МЦ з надання БВПД та обговорено питання проведення спільних заходів, “відкритих уроків” під час проведення Всеукраїнського тижня Права.

2 грудня в рамках проведення Всеукраїнського тижня Права та відповідно до підписаного меморандуму працівниками Коростенського МЦ з надання БВПД була проведена робоча зустріч з представниками громадської організації “Братство ветеранів АТО Коростенщини”.

Особливу увагу Сергієнко О.В. звернула на питання стосовно осіб, які належать до ветеранів війни відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, та гарантії їх соціального захисту” та порядок отримання статусу даних осіб, а саме: учасника бойових дій, інваліда війни та учасника війни. Більш детально були розглянуті питання стосовно пільг даних категорій осіб, трудових питань мобілізованих та документів, що підтверджують статус ветеранів війни та інших осіб, на яких поширюється дія даного Закону.

Розповіла присутнім про роботу Центру соціально-психологічної реабілітації населення в м. Коростені, Центру допомоги учасникам АТО при Житомирській облдержадміністрації та Центру юридичної допомоги для учасників АТО, членів їх родин та психологічної реабілітації в м.Житомирі. Також було презентовано роздаткові матеріали для військовослужбовців із зазначенням переліку документів необхідних для:

  • надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які отримали поранення та захворювання в ході проведення антитерористичної операції;
  • надання одноразової грошової допомоги сім’ям мобілізованих військовослужбовців;
  • оформлення земельної ділянки, тощо.

Наприкінці семінару присутнім було надано інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді пам’яток і буклетів, що стосується роботи центрів безоплатної вторинної правової допомоги.