назад
23.08.18

Ризики нелегального працевлаштування обговорили в Знам’янці

02Про основні аспекти, які стосуються належного оформлення трудових відносин, з метою уникнення порушення трудових прав та потрапляння в ситуацію трудового рабства, поінформував безробітних громадян начальник Знам’янського бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання БВПД Руслан Большаков під час правопросвітницького заходу в Знам’янській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.
Під час заходу Руслан Большаков детально роз’яснив присутнім поняття примусової експлуатації людини, трудового рабства та торгівлі людьми, як основних ризиків нелегального працевлаштування.
 Фахівець наголосив на тому, що належне оформлення трудових відносин, шляхом укладання трудового договору дає можливість відстоювати порушені права, уникнути невиплати заробітної плати, мати соціальне та медичне страхування, право на відпочинок та належні умови праці, отримати виплати у випадку тимчасової непрацездатності.
 
03
 
 Крім того, Руслан Большаков розповів присутнім про види та порядок укладання трудових договорів. А також назвав нормативно-правові акти, що містять засади протидії торгівлі людьми та трудового рабства.
Під час перегляду відеоролику «Торгівля людьми – сучасне рабство», присутні мали змогу спостерігати за найбільш поширеними шахрайськими схемами, які використовують торгівці людьми.
Наприкінці західу, фахівець бюро правової допомоги наголосив присутнім, що в разі порушення їхніх прав можна звернутись до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги чи бюро правової допомоги.
Олександрійський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.