назад

Сарненський місцевий центр: консультування громадян у найвіддаленіших населених пунктах

gol

За тиждень, що минув, працівники Сарненського місцевого центру та бюро правової допомоги провели різноманітні заходи з метою консультування громадян з правових питань та інформування жителів краю про систему безоплатної правової допомоги.

Зокрема, в рамках проведення правопросвітницької кампанії серед населення з метою правового регулювання земельних питань, правники Сарненського МЦ Юлія Болкуневич та Аліна Харченко відвідали Кричильську сільську раду. 

Під час функціювання мобільної точки доступу до системи БПД Юлія Болкуневич надавала жителям правові консультації щодо спадкових та земельних питань. Також фахівці місцевого центру провели семінар для працівників ради, в рамках якого презентували систему безоплатної правової допомоги та обговорили основні моменти вирішення земельних спорів.

1

Там часом керівник Дубровицького бюро правової допомоги Юлія Сидоришина провела виїзний прийом громадян у Колківській сільській раді та обговорила з працівниками сільської ради питання, що стосуються приватизації нерухомого майна, оформлення договору дарування нерухомого майна, узаконення самочинного будівництва, оренди земельних паїв та методів попередження і захисту земель від протиправних посягань.

2

Окрім того, керівник Березнівського бюро правової допомоги Юлія Пахальчук консультувала з земельних питань жителів Зірненської сільської ради. Основні питання, з якими звернулися жителі села Зірне, стосувалися встановлення земельних меж та їх державної реєстрації, розірвання договору оренди, а також відмови від земельної ділянки (паю).

3

У свою чергу головний спеціаліст Дубровцького бюро правової допомоги Наталія Райлян провела виїзний прийом громадян у Мочулищенській сільській раді. Правник, зокрема, проінформувала громадян щодо відповідальності за порушення земельного законодавства та надала консультації та роз’яснення щодо реалізації права учасників АТО на землю.

4

Ще одна мобільна точка доступу до системи безоплатної правової допомоги функціонувала на базі Томашгодської селищної ради. Працівники Сарненського місцевого центру Оксана Заєць та Аліна Харченко надавали первинну правову допомогу  сімейних та спадкових питань. Користуючись нагодою, фахівці МЦ обговорили з працівниками сільської ради особливості спадкування земельних паїв.

5

Також директор Сарненського місцевого центру Микола Павлюк провів навчальний семінар для бібліотекарів Березнівської центральної районної дитячої бібліотеки на тему «Порядок та особливості користування електронними сервісами Міністерства юстиції України». Під час заходу він, зокрема, роз’яснив присутнім про діяльність системи БПД та обговорив з ними напрямки подальшої співпраці.

6

Окрім того, Микола Павлюк та Аліна Харченко відвідали Сернецьку сільську раду. Зокрема, очільник місцевого центру провів виїзний прийом громадян, на якому надавав правові консультації з земельних та спадкових питань. Також фахівці системи БПД завітали до місцевих загальноосвітнього та дошкільного закладів, працівників яких поінформували про, те хто має право на безоплатну вторинну та первинну правову допомогу.

Довідково. Сарненський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Сарни, вул. Широка, 22 (другий поверх приміщення «Приватбанку»). Тел.: (03655) 3-22-20, (067) 856 74 35. Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Березнівське бюро правової допомоги: м. Березне, вул. Київська, 9 (приміщення ЦНАПу та статистики), тел. (03653)5-34-44, (067) 836 50 41, (096) 117 38 45.

Володимирецьке бюро правової допомоги: смт Володимирець, вул. Соборна, 20 (приміщення Володимирецької районної державної нотаріальної контори), тел. (03634) 2-58-08, (068) 091 88 85.

Дубровицьке бюро правової допомоги: м. Дубровиця, вул. Воробинська, 9 (приміщення районної бібліотеки), тел. (03658)2-00-06, (068) 085 13 52;.

Рокитнівське бюро правової допомоги: смт Рокитне, вул. Незалежності, 21 (приміщення Управління Державної казначейської служби України в Рокитнівському районі), тел. (03635)2-30-03, (097) 318 59 96.