назад

Семінар для безробітних

16 квітня 2019 року з метою підвищення рівня правової обізнаності громадян, які перебувають на обліку в Жашківському районному центрі зайнятості, головним спеціалістом відділу “Жашківське бюро правової допомоги” Уманського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Черей І.І., спільно з заступником начальника відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Кулибабою І.І. проведено семінар для осіб, які перебувають на обліку, як безробітні. Кулибаба І.І. розповіла про зміни до пенсійного законодавства, порядок осучаснення пенсій, пільгова пенсія та пенсія за віком та порядок нарахування пенсій.

Також додатково головний спеціаліст бюро роз`яснила питання трудових правовідносин: переваги та недоліки офіційного працевлаштування з укладенням трудового договору та альтернативу — укладення цивільно-правових договорів.

Доводилася інформація про безкоштовну правову допомогу та порядок отримання послуг адвоката за рахунок держави, роз’яснено, які категорії соціально вразливих верств населення мають право на таку допомогу.