назад

Співробітництво з Центром зайнятості

11 квітня 2019 року на базі Смілянського МЦ з надання БВПД відбулася робоча зустріч між представниками Смілянського місцевого центру з надання БВПД та фахівцями Смілянського міськрайонного центру зайнятості. Від центру зайнятості участь у зустрічі взяла начальник відділу організації працевлаштування населення Любов Пастушенко та начальник відділу взаємодії з роботодавцями Дарєва Ольга.

Мета робочої зустрічі – підвищення рівня інформаційної обізнаності працівників місцевого центру з переліком послуг, які надає служба зайнятості, процедурою їх отримання, отримання статусу безробітного, правами та обов’язками громадян, які мають такий статус. В свою чергу працівники Смілянського МЦ з надання БВПД повідомили представників служби зайнятості про можливість громадян які звертаються до центру зайнятості, отримати первинну та безоплатну вторинну правову допомогу, яку в свою чергу, надають центри з надання БВПД.

Зазначені питання на часі мають актуальний статус, оскільки певні категорії населення, які звертаються до одної чи іншої установи для отримання допомоги, доволі часто мають пов’язані між собою питання, такі як: незаконне звільнення, не проведення роботодавцем розрахунку після звільнення, порушення прав одиноких матерів та осіб, які працюють неповний робочий час.

Під час проведення робочої зустрічі було досягнуто домовленості про розвиток подальшої співпраці між двома установами.