назад

Семінар для безробітних із особливими потребами

21.03.2017 - SZ 2Коростишівське бюро правової допомоги продовжує інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо можливості отримати безоплатну правову допомогу. Так, 20 березня заступник начальника Коростишівського бюро правової допомоги Олександр Коваль провів семінар для громадян, які перебувають на обліку в Коростишівському районному центрі зайнятості та належать до категорії осіб із інвалідністю.

Право громадян на безоплатну правову допомогу закріплено у Конституції України, прийнятій ще 1996 року. Однак, упродовж п’ятнадцяти років у державі не існувало механізму реалізації цього права. Із прийняттям у 2011 році Закону України «Про безоплатну правову допомогу» було сформовано відповідну нормативно-правову базу та утворено систему надання безоплатної правової допомоги. Саме про етапи становлення системи БПД, діяльність Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та функції бюро розповів заступник начальника Коростишівського бюро.

21.03.2017 - SZ 1

«У бюро кожен може отримати безоплатну юридичну консультацію. Соціально незахищені громадяни  (люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти-сироти) одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді.

Також діяльність бюро правової допомоги спрямована на підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст, сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів», – відмітив Олександр Коваль.

За словами Олександра Коваля, найчастіше до Коростишівського бюро правової допомоги звертаються з питань у сфері спадкового, земельного, сімейного права та соціального забезпечення. Громадяни також мають доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції. І все це для того, щоб запобігти порушенням прав людини.

Коростишівське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Коростишів, Соборна площа, 18, тел.: (04130) 5-06-26.