назад

Семінар для безробітних у рамках Всеукраїнського тижня права

ShM 171208 318  грудня в рамках проведення Всеукраїнського тижня права головний спеціаліст Глухівського бюро правової допомоги Олександр Топрикін взяв участь у семінарі для безробітних, які перебувають на обліку у Глухівському міськрайонному центрі зайнятості на тему: «Права безробітних в Україні. Проблеми та шляхи подолання».

«При переході до ринкової економіки важливою проблемою є гарантованість державою кожному громадянину права на працю. Закон України «Про зайнятість населення» захищає, але не рятує від безробіття. Він тільки вводить нас у новий світ, в якому держава, гарантуючи працевлаштування, але не змігши його здійснити, призначає і виплачує матеріальну допомогу», – наголосив Олександр Топрикін.

Під час семінару фахівець бюро звернув увагу проблеми, які потребують глибокого наукового аналізу та вироблення на цій основі практичних рекомендацій, які можуть використовуватися для розробки і реалізації ефективної соціально-економічної політики, направленої на забезпечення продуктивної зайнятості економічно активного населення країни, зменшення рівня безробіття до мінімального соціально-допустимого рівня.

ShM 171208 32

Під час заходу працівники бюро розповіли присутнім про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», що реалізовується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги. Мета його є підвищення юридичної грамотність українців та формування правової культури в суспільстві.

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у Глухівське бюро правової допомоги:

м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444 7-07-20).