назад

14203292 520079921516302 2158902585291293182 n

Фахівці Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проінформували осіб із обмеженими фізичними можливостями про право на  отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

7 вересня 2016 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ірина Максимюк та керівник Теребовлянського бюро правової допомоги Віта Козачинська взяли участь у семінарі для осіб із обмеженими фізичними можливостями, який проводився  в Теребовлянському районному центрі зайнятості. Представники місцевого центру розповіли учасників семінару про право осіб із інвалідністю на можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, повідомили про новостворене бюро правової допомоги, телефони та режим роботи.

В ході семінару учасники цікавились чи має право особа із третьою групою інвалідності претендувати на безоплатне отримання інвалідного автомобіля від держави. Особі роз’яснено, що на даний час ця програма працює, і для отримання детальнішої інформації необхідно звертатись в управління соціального захисту населення Теребовлянської районної державної адміністрації. Також запитували який період може перебувати громадянин без місця реєстрації, на що було дано відповідь, що після зняття з реєстрації місця проживання громадяни зобов’язані протягом 30 календарних днів  зареєструватися за новим місцем проживання.

Кожному учаснику семінару роздано інформаційні буклети з необхідною інформацією про безоплатну правову допомогу та координатами Тернопільського місцевого центру і Теребовлянського бюро правової допомоги.

Звернутися за правовими консультаціями до Теребовлянського бюро правової допомоги можна за адресою: м. Теребовля, вул. Князя Василька, 150,  телефон для довідок: (03551)21002.