назад

Семінар для викладачів правознавства та професійно-технічних навчальних закладів м. Маріуполя

1.4    Сьогодні, 14 квітня 2017 року, відбувся семінар для викладачів правознавства професійно-технічних навчальних закладів м. Маріуполя. 

       Так, учасниками заходу стали заступник начальника відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації у Донецькій області Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях (далі – Регіональний центр; Центр), заступник начальника юридичного департаменту Маріупольської міської ради, представники Маріупольського міського центру зайнятості, Донецького державного університету управління, Маріупольського державного університету, викладачі з правознавства технікумів і коледжів м. Маріуполя, а також віце-президент некомерційної, неполітичної організації AIESEC в Маріуполі. 

1.1

Організатором і водночас учасником зустрічі є Головне територіальне управління юстиції у Донецькій області (далі – ГТУЮ). Захід пройшов в приміщенні Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти ГТУЮ за адресою: Донецька область, м. Маріуполь, вул. Купріна, 23а.

Питаннями, що постали до обговорення, є наступні:

–  роль центрів зайнятості у працевлаштуванні молоді;

–  зайнятість і працевлаштування неповнолітніх осіб і студентів згідно чинного законодавства України;

–  порядок працевлаштування випускників вищих навчальних закладів;

–  проблемні питання працевлаштування юристів (з урахуванням досвіду роботи, професійних навичок, знань і вмінь).

 13           Зокрема, представник центру Дар’я Нефьодова – Лепіна розповіла присутнім про функціонування системи безоплатної правової допомоги (далі – БПД), роботу центрів і бюро з надання БВПД на Донеччині, надала роздаткові матеріали з визначенням контактної інформації щодо місцезнаходження та засобів зв”язку з центрами і бюро.

       Також фахівець системи звернула увагу, що у своїй діяльності мережа центрів з надання БВПД сприяє соціальному становленню та розвитку молоді в Україні, забезпечуючи громадянину (перелік суб”єктів див. ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу») конституційне право на захист, реалізуючи тим самим усі можливі правомірні інструменти захисту прав особи в різних правовідносинах.

       Таким чином, представники різних сфер діяльності мали змогу обмінятися практичним досвідом вирішення питання працевлаштування і розвитку молоді в Україні, а також надали пропозиції щодо предмету зустрічі на наступному семінарі.

1.2Відтепер за роз’ясненнями та консультаціями з правових питань можна звертатися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

у Запорізькій області:

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя
– телефон: (061) 224-44-50

– електронна пошта: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

 у Донецькій області:

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь
– телефон: (099) 768-25-67, (068) 781-16-89

– електронна пошта: office.donetsk@legalaid.gov.ua