назад

Семінар для юристів системи безоплатної вторинної правової допомоги в Харківській області «Процесуальні кодекси України: останні зміни та судова практика»

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/04/02/IMG-74074d921d5c653b0e423e64f7e0ea3c-V1.jpg{/gallery}

02 квітня 2018 року на Харківщині відбувся семінар для юристів системи безоплатної вторинної правової допомоги в Харківській області «Процесуальні кодекси України: останні зміни та судова практика» 

Семінар був організований Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях (далі – РЦ) спільно з Норвезькою радою у справах біженців (далі – NRC), за сприянням Агентства ООН у справах біженців (далі – UNHCR). Від Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях в семінарі прийняли участь директор Анатолій Бородавка і начальниця відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Марина Старовойтова.

Згідно порядку денному, під час семінару були проаналізовані новели цивільного процесу; зокрема, щодо гласності судового розгляду, процесуальних аспектів оскарження ухвал окремо від рішення суду, дослідження письмових доказів, як складової права на справедливий судовий розгляд тощо.

Кандидат юридичних наук, доцент Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, медіатор Сергій Кравцов розповів про специфіку процесуальних правил судочинства та розмежування правового статусу спеціаліста та експерта в галузі права.

{gallery width=610 height=480 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/04/02/IMG-81f11ff8b3ba6af84a287139d142a00f-V2.jpg{/gallery}

Наталія Сакара, кандидат юридичних наук, доцент кафедри цивільного процесу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого окреслила коло проблемних питань, стосовно реалізації права на доступ до правосуддя. Доцент кафедри цивільного процесу, в своїй доповіді, розгорнула тему про наслідки реформи цивільного процесуального законодавства.  

Практичні аспекти доступу до правосуддя такої категорії, як внутрішньо переміщені особи, виклала Марина Старовойтова; проаналізувала проблеми та основні процесуальні зміні.          

Світовий досвід позасудового врегулювання спору, а саме можливості медіації в контексті правничої професії та інститут врегулювання спору за участю судді (в перспективі для України), розглянули Тетяна Цувіна, кандидат юридичних наук, асистент кафедри цивільного процесу Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого та Аліна Сергєєва, викладач Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, член Ради неурядової організації «Європейський центр верховенства права», адвокат, медіатор.

За підсумками семінару було проведене тестування учасників.


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua