назад

Семінар-навчання для працівників центрів з надання БВПД

semin 1    У четвер, 23 листопада, семінар-навчання для працівників структурних підрозділів центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Закарпатті провели представники Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, управління пенсійного фонду Ужгородського району та адвокати.

    До участі в заході також долучилися директори Другого Львівського місцевого центру з надання БВПД Уляна Стефак та Самбірського місцевого центру  Микола Шийко, а також працівники центрів, які навідалися у Регіональний центр у рамках обміну досвідом.

semin 6   Відкриваючи захід, директор Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Василь Попадинець наголосив на важливості даного навчання для працівників місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги, адже чимало громадян звертаються до фахівців саме з питань пенсійного забезпечення та вирішення кредитних спорів. 

semin 4

    Адвокати, які співпрацюють з системою БПД, – Роман Бухтояров та Оксана Андрейкович – роз’яснили працівникам місцевих центрів та бюро правової допомоги порядок розгляду справ по стягненню штрафів, пені за кредитними договорами, та розповіли про випадки судової практики з розгляду таких справ. Правозахисники також запропонували увазі учасників семінару чіткий алгоритм дій у разі звернення громадян у кредитних справах та відповіли на запитання фахівців безоплатної правової допомоги.

semin 3
    Про застосування пенсійної реформи в Україні учасників семінару поінформувала начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Вікторія Поляновська, яка детально розповіла про особливості нарахування страхового стажу, принципи нарахування пенсії, зарахування страхового стажу для самозайнятих осіб тощо та відповіла на численні запитання присутніх.