назад

Семінар про правове виховання молоді провели для бібліотекарів закладів профтехосвіти

На запрошення партнера – Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва юристка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області взяла участь у семінарі «Правове виховання учнівської молоді засобами бібліотечної роботи» для працівників профтехосвіти Хмельницької області.

Фахівчиня регіонального центру Ольга Чорна розповіла учасницям семінару, як отримати гарантовану державою безоплатну правову допомогу – первинну та вторинну, зокрема й у відділених куточках області.

«Чи не щодень кожній людині потрібна якась юридична підказка чи порада: з якими документами звернутися до нотаріуса для оформлення правочину, як написати скаргу на дії слідчого, державного виконавця, куди звернутися для виконання рішення суду – усе це можна дізнатися в центрах та бюро правової допомоги», – зазначила Ольга Чорна.

Під час зустрічі йшлося також про особливості звернень клієнтів до центрів та можливість отримання фахової правової консультації на платформі «WikiLegalAid». Юристка презентувала напрацювання центрів БПД. Зацікавила бібліотекарів інформація щодо діяльності параюристів, дехто навіть виявив бажання працювати в цьому напрямку з місцевими центрами та бюро правової допомоги.

Позаяк одним з ключових напрямків роботи системи безоплатної правової допомоги є правопросвітництво, Ольга Чорна розповіла бібліотекарям про результати співпраці з книгозбірнею для юнацтва в напрямку підвищення рівня правової культури та обізнаності молоді. Так, протягом 2019 року представники регіонального центру разом із працівницею бібліотеки Іриною Міщенко організували понад 38 заходів, у яких взяли участь близько 900 осіб.

Принагідно юристка подарувала у фонд бібліотеки збірку «Ген справедливості», посібник «Здоров’я жінок в Україні: права, можливості та рекомендації» та довідник «Організації та заклади, які надають допомогу та консультації жінкам у сфері охорони здоров’я».

Дирекція бібліотеки відзначила внесок Ольги Чорної у проведення спільних заходів правопросвітницького спрямування подякою.

Захід організовано спільно з Хмельницьким науково-методичним центром професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників.