назад

Семінар «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, організація роботи об’єднаних громад”

17 лютого у місті Черкаси відбувся семінар організований Черкаським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації на тему «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, організація роботи об’єднаних громад”.

Участь у семінарі взяли представники сіл та селищ Черкаської області. З метою підвищення правової обізнаності та правосвідомості населення, заступник директора Наталія Даньковська розповіла про необхідність та основні моменти проведення реформ, які відбуваються в державі. Зокрема щодо реформи децентралізації та проекту змін до Конституції України.

Крім того, учасників проінформовано про діяльність центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та подальше створення бюро правової допомоги. Учасники дізналися, які категорії населення та яку правову допомогу можуть отримати. В яких містах діють центри та їх юрисдикцію.

Присутні досить позитивно сприйняли інформацію щодо реальних кроків реформування системи правової допомоги, наближення її до потреб конкретної людини.