назад
14.11.19

Семінар в Жашківському районному центрі зайнятості

13 листопада, з метою висвітлення питань зайнятості населення та офіційного працевлаштування, в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!», головним спеціалістом відділу «Жашківське бюро правової допомоги» Іриною Черей проведено семінар в Жашківському районному центрі зайнятості для осіб, які перебувають на обліку, як безробітні.
Під час семінару присутнім доведено до відома переваги офіційного працевлаштування: гарантоване отримання заробітної плати, відпустки, зарахування трудового та страхового стажу тощо.
Учасників ознайомлено з Законом України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», статтею 17 якого визначено: роботодавець зобов’язаний створювати умови праці, які дозволили б жінкам і чоловікам працювати на рівних засадах; забезпечувати, як чоловіків, так і жінок можливістю поєднувати роботу і сімейні обов’язки; вживати заходів щодо створення безпечних умов праці. Роботодавцям забороняється в оголошеннях про вакансії пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі. Також не допускається висувати різні вимоги працівникам, даючи перевагу одній із статей, а також вимагати від осіб, які влаштовуються на роботу, відомості про їх особисте життя, наявності дітей.
Присутнім роз`яснено про можливість доступу до сайтів Міністерства юстиції України, поширено тематичні буклети системи БПД та ознайомлено з порядком надання безоплатної правової допомоги у відділі «Жашківське бюро правової допомоги» Уманського МЦ з надання БВПД, що розташований за адресою: м. Жашків, вул. Благовісна, 1, тел.: (04747) 6-01-06.