назад
21.11.17

Семінар з адвокатами щодо примусового виконання рішень

SuM 171120 01В Сумському місцевому центрі з надання БВПД  відбувся семінар на тему “Примусове виконання рішень”.  Учасниками семінару, за традицією, були працівники Центру, адвокати, які працюють у системі БВПД,  а також працівники юстиції.

Представник відділу примусового виконання рішень Управління  державної виконавчої служби ГТУЮ у Сумській області ознайомив з органами виконавчої служби, які здійснюють примусове виконання рішень, з порядком здійснення примусового виконання рішень, роз’яснив строки виконання рішень, про зміну порядку виконання рішення.

SuM 171120 02

Представник повідомив, що законом посилено відповідальність боржника у виконавчому провадженні, запроваджено Єдиний реєстр боржників. Єдиний реєстр боржників – це систематизована база даних про боржників, що є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження та ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна. Відомості про боржників, включені до Єдиного реєстру боржників, є відкритими та розміщуються на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України.

SuM 171120 03

SuM 171120 04

Новацією стало запровадження інституту приватних виконавців. Так, після набрання чинності вказаними законами в повному обсязі, примусове виконання рішень покладатиметься не тільки на органи державної виконавчої служби (державних виконавців), але й, у передбачених законом випадках, на приватних виконавців, правовий статус та організація діяльності яких встановлюються Законом України “Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів”.

Підсумки семінару були підведені начальником відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Андрієм Качановим.