назад

Семінар з елементами тренінгу у Охтирці

OkM 2017 06 27 sesia  127 червня у Охтирському районному будинку культури відбулася п’ятнадцята сесія  Охтирської районної  ради  сьомого  скликання під головуванням Романа Бублика 26 депутатів, також брали участь представники Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Марина Лапоног та Валерій Грабар, селищний та сільські голови, громадські діячі та інші.

На  розгляд чергової сесії виносилися питання про внесення змін до рішення районної ради сьомого скликання від 22.12.2016 року «Про районний бюджет на 2017 рік», «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Охтирського району на 2017 рік» та інші.

OkM 2017 06 27 sesia  3

 

Наприкінці сесії Марина Лапоног, за попередньої домовленості, провела семінар  з елементами тренінгу на тему: «Визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна» для селищного та сільських голів. Вона розповіла присутнім, що таке опіка відповідно до Цивільного кодексу України. Марина Лапоног донесла до відома присутніх: «Завдання опіки та піклування: встановлюються з метою забезпечення особистих немайнових та майнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати обов’язки. Опіка встановлюється за місцем проживання фізичної особи, яка потребує опіки, або за місцем проживання опікуна». Також розповіла вона, що визнання фізичної особи недієздатною може бути визначено у судовому порядку, якщо особа внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. «Момент визнання фізичної особи недієздатною – набрання законної сили рішення суду. Тоді над особою встановлюється опіка і правочини від її імені та в її  інтересах вчиняє опікун», – додала Марина Лапоног.

OkM 2017 06 27 sesia  2

 

Наприкінці присутнім роздано інформаційні буклети з зазначеною адресою Охтирського центру з надання (БВПД): ВУЛ. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.