назад

Семінар з гендерних питань для жінок, які перебувають на обліку як безробітні

Ґендерна рівність є основою захисту прав людини, функціонування демократії, визнання верховенства права, економічного зростання та конкурентоспроможності як окремої людини, так і країни вцілому. 

28 листопада 2017 року відбувся семінар з гендерних питань для жінок, які перебувають на обліку як безробітні у Золотоніському міськрайонному центрі зайнятості. Захід був проведений в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка стартувала 25 листопада та триватиме до 10 грудня. Участь у семінарі взяли і працівники Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час семінару жінки мали змогу визначитися з терміном «сімейне насильство», «гендерна рівність», отримати інформацію про передбачену чинним законодавством відповідальність за вчинення протиправних дій.

Учасниці заходу активно обговорювали питання ефективного пошуку роботи, самопрезентації та самоосвіти; дискутували на тему досягнення балансу між сім’єю та кар’єрою; ділилися своїм досвідом. Присутні активно обмінювалися думками: як набути впевненості у власних силах, підвищити рівень самооцінки та знайти оптимальні моделі поведінки при вирішенні життєвих проблем, пов’язаних з пошуком роботи.

З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті, безробітнім повідомлено про правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я маю право!» та поширено роздаткові матеріали: «Не знаєш, як вирішити спір?», «Забирають бізнес? Відбирають майно?», «Вимагають хабара за іспит чи навчання?», «Як оформити договір оренди землі?» та «Як оформити виплату субсидій?», «Не отримуєш аліменти?» та інформаційне видання «Юстиція відкрита для людей».