назад
01.12.17

У Києві відбулася сесія стратегічного розвитку міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ

IMG 221728 – 29 листопада у столиці відбулася робоча зустріч фахівців системи безоплатної правової допомоги та партнерів зі стратегічного розвитку та планування діяльності міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ (далі – платформи). Захід відбувся за підтримки Посольства США в Україні, проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Міжнародного фонду «Відродження».

Нагадаємо, що утворення платформ включено до проекту середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на 2017 – 2020 роки. Незабаром вони відкриються у п’яти найбільших містах України – Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Львові. Серед основних напрямів їх діяльності – розвиток партнерств на мережування на міжрегіональному рівні, вивчення правових потреб громад, збір кращих практик у сфері права та правосуддя та їх поширення до різних цільових груп, вивчення потреб професійних спільнот системи БПД та зацікавлених сторін у навчанні та розвитку, проведення правопросвітницьких заходів та комунікаційних заходів для громадськості на базі платформ.

Саме питання пріоритетів діяльності після відкриття та планування відповідних активностей і була присвячена «левова» частина дводенної стратегічної сесії. Говорили про можливі варіанти пілотних заходів, присвячених відкриттю платформ; планування активностей платформ на перше півріччя 2018 року та відповідне бюджетне планування; внутрішні потреби у розвитку персоналу працівників платформ; можливості та активності платформ щодо посилення спроможності людських ресурсів системи БПД, розвитку внутрішнього потенціалу системи; а також – про планування вивчення зовнішніх потреб (наявних та потенційних партнерів, громад, професійних спільнот тощо).

Учасниками дводенної сесії стали працівники управління розвитку людських та інформаційних ресурсів у сфері надання правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги (начальниця – Аліна Гладка та її заступник Віталій Лямічев), яке координує діяльність платформ, працівники платформ (Київська платформа – керівник Сергій Кучерук та його заступник Віталій Охріменко, Львівська платформа – керівниця Барбара Калюжна та начальники відділів Тімур Канатаєв та Володимир Гошовський, Одеська платформа – керівниця Ірина Бондаренко та начальниці відділів Анастасія Арцимович та Наталя Мітрофанова, Харківська платформа – керівник Ростислав Росоловський та заступниці начальників відділів Анна Некрут і Ірина Шабельник, Дніпровська платформа – керівниця Яніна Тарасова та начальники відділів Олексій Тертишний і Артем Сичков; керівники та фахівці Координаційного центру з надання правової допомоги (в.о. директора Олексій Бонюк, перший заступник та заступники директора Мирослав Лаврінок, Сергій Троценко та Олександр Баранов, начальник управління координації системи надання безоплатної правової допомоги Олександр Гриб, начальниця управління комунікацій Надія Кизицька). Від партнерів – представники проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» (менеджерка проекту в Україні – Оксана Кікоть та керівниця групи експертів – Іванна Ібрагімова), проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» (радниця з правових питань Оксана Цимбрівська), МФ «Відродження» (координаторка програмної ініціативи “Права людини та правосуддя” Ольга Гальченко), Посольства США в Україні (менеджерка програм/радниця з правових питань Олена Кустова та асистентка програм Наталія Васюхник).

IMG 2378.q

IMG 2225

IMG 2206
Під час заходу фахівці платформ мали нагоду ознайомитися із досвідом партнерів щодо планування діяльності та проведення активностей інших інших ресурсно-комунікаційних проектів. Так, директорка Американського дому (America House Kyiv) Крісті Енн Хофленд розповіла українським колегам про те, як його було створено, якою є місія America House Kyiv; які ресурси (людські, технічні та комунікаційні) можливості щодо організації різних заходів та ініціатив має America House Kyiv.

IMG 2212

Тетяна Лопащук, керівниця проекту «Кивський Діалог» (Kiewer Gespräche), розповіла про історію його започаткування. Вона поділилася досвідом планування та організації заходів, які проводить проект, зокрема, й через свої регіональні представництва у 8-ми містах України. Менеджерка програм міжнародної організації IREX Ukraine Ірина Ніколенко говорила про досвід організації у встановленні партнерств та підтримці відповідних ініціатив між державними органами, громадами та громадськими організаціями.

IMG 2340

IMG 2343

Крім того, на зустрічі фахівці платформ приділили особливу увагу питанням позиціонування (брендингу), іміджу та зовнішніх комунікацій платформ. У цьому їм допомагала тренерка, директорка з комунікацій Центру інформації про права людини Марина Говорухіна.

IMG 2346

Підтримку в забезпеченні роботи платформ надають Посольство США в Україні, проект Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що впроваджується за фінансового сприяння уряду Данії, українсько-канадський проект «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади, та Міжнародний фонд «Відродження».

IMG 2295.q

Переглянути фотогалерею заходу


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook                YouTube YouTube                 Google Google+            тTwitter